2009-09-21

Alfa Laval rekommenderad leverantör till StatoilHydro i globalt femårsavtal

Produktbild från företaget Alfa Laval Nordic AB - Alfa Laval rekommenderad leverantör

Alfa Laval koncernen – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har undertecknat en global överenskommelse med StatoilHydro för plattvärmeväxlare och spiralvärmeväxlare, som löper på fem år med möjlighet till förlängning i upp till fyra år.

Det globala ramavtalet innebär att StatoilHydro – ett av världens största offshore oljeproduktionsbolag – utser Alfa Laval till rekommenderad leverantör av platt- och spiralvärmeväxlare. Avtalet kan användas i alla projekt där StatoilHydro är involverat som driftsansvarig eller teknisk serviceleverantör.

“Detta är en spännande möjlighet för oss att ytterligare förstärka vår relation till pionjärföretag som StatoilHydro”, säger Lars Renström VD och koncernchef för Alfa Laval. ”Avtalet återspeglar också vår starka position som leverantör av energieffektiva lösningar till olje- och gasindustrin.”

Alfa Laval har samarbetat med StatoilHydro de senaste 10 åren i olika olje- och gasprojekt, där Alfa Lavals värmeväxlare haft en framträdande roll. Visste du att… Alfa Lavals utrustning används ombord på samtliga StatoilHydros oljeproduktionsplattformar i den norska delen av Nordsjön – och att mer än 95 procent av all olja som produceras i detta område passerar genom Alfa Lavals värmeväxlare?

För mer information kontakta:

Marie Sommar
Regional Communication Manager, Corporate Communications, Alfa Laval Nordic
Direktnummer: 08-530 656 13
Mobil: 0766-45 56 13
E-post: marie.sommar@alfalaval.com

Information om företaget: Alfa Laval Nordic AB